Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis vrea să crească capacitatea de apărare a României: "Se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%"

Klaus Iohannis vrea să crească capacitatea de apărare a României: "Se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, după şedinţa CSAT, că este nevoia ca România să îşi crească capacitatea de apărare, astfel că se vor da mai mulţi bani pentru apărare, pentru armată, iar PIB va creşte.

Klaus Iohannis vrea să crească capacitatea de apărare a României: "Se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%"
Sursa foto: presidency.ro
de Milena Niță    |    01 Mar 2022   •   15:15

Şeful statului a vorbit de două măsuri strategice pe care le va promova România, în contextul războiului din Ucraina. 

"Am definit două obiective strategice: 

În primul rând, creșterea capacității de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de față, la 2,5%", a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Dacă prima propunere vizează creșterea cheltuielilor pentru apărare, a doua se referă la încercarea statului de a dobândi independența energetică, a mai spus Iohannis.

"În al doilea rând, se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile", a precizat șeful statului.

Pentru îndeplinirea acestor obiective strategice, sunt necesare decizii politice și trebuie puse în aplicare planuri de acțiune concrete la nivelul instituțiilor competente, a încheiat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: PIB aparare Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close