Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis critică abordarea ”reactivă” a autorităților la inundații: Suntem țara care tot timpul este luată prin surprindere!

Klaus Iohannis critică abordarea ”reactivă” a autorităților la inundații: Suntem țara care tot timpul este luată prin surprindere!

Klaus Iohannis critică abordarea ”reactivă” a autorităților la inundații: Suntem țara care tot timpul este luată prin surprindere!
13 Oct 2016   •   16:46

Președintele Klaus Iohannis a criticat, joi, într-o declarație făcută la dezbaterea „Managementul reducerii riscurilor la dezastre", de la Aula Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, abordarea ”reactivă” a autorităților române după inundațiile din ultimele zile.

Autoritățile au intervenit imediat după ce jurnaliștii au transmis ce se întâmplă acolo. Abordarea autorităților a fost, așa cum o știm, una reactivă. (...) Inundațiile ne iau prin surprindere. Sigur, nimeni nu poate să prevină ploaia, dar putem să construim baraje și să decolmatăm albiile. Aproape invariabil, prima ninsoare ne ia prin surprindere, cu toate că știm că vine iarna. Și putem să angajăm firme care se ocupă de deszăpezire în timp util, doar că nu o facem ”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele s-a arătat scandalizat și de cazul ursului ucis la Sibiu.

Klaus Iohannis a dat câteva exemple de măsuri care ar fi împiedicat producerea inundațiilor și în acest an, dar care nu au fost ignorate de autorități: ”Dacă s-ar fi finalizat barajul în amonte, probabil că inundațiile nu ar fi fost de această amploare, sau deloc. Dacă oamenilor li s-ar fi explicat că nu e bine să construiască case în albia râurilor, probabil că nu ar mai fi fost gospodării inundate”, a spus Iohannis.

 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii 100 de minute Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close