x close

Ședința CSAT convocată de Iohannis a început. Se stabilesc măsurile ce vor fi luate în cazul unei epidemii de coronavirus

26 Feb 2020   •   14:19
Ședința CSAT convocată de Iohannis a început. Se stabilesc măsurile ce vor fi luate în cazul unei epidemii de coronavirus Presidency.ro

Update. Ședința CSAT a început. Se stabilește strategia pentru combaterea unei eventuale epidemii de coronavirus, măsurile ce urmează a fi luate, pe lângă cele anunțate deja de reprezentanții Guvernului. 

Știre inițială

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri de la ora 14.00, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), tema principală fiind coronavirus. Șeful statului a precizat ține permanent legătura cu instituțiile și monitorizează situația românilor aflați în carantină în Italia.

„Având în vedere interesul extrem de crescut pentru evoluția coronavirusului în Europa, voi începe cu acest subiect și, după cum știți, lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus în Europa, în special în Italia. Situația din Peninsulă a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetățenilor români, lucru ușor de înțeles, date fiind legăturile foarte strânse pe care le avem cu această țară și comunitatea importantă de români care trăiește în Italia, inclusiv, din păcate, în zonele puternic afectate”, a afirmat, luni, Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că nu există niciun caz de coronavirus înregistrat în România în momentul de față. Discuțiile în CSAT vor viza strategia de combatere a unei posibile epidemii la nivel național.

Citeşte mai multe despre:

Klaus Iohannis CSAT
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati