Antena 3 CNN Actualitate Reuniune de urgență la Cotroceni după BREXIT. Klaus Iohannis: E o situație foarte deosebită!

Reuniune de urgență la Cotroceni după BREXIT. Klaus Iohannis: E o situație foarte deosebită!

Reuniune de urgență la Cotroceni după BREXIT. Klaus Iohannis: E o situație foarte deosebită!
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Iun 2016   •   11:11

Consultările de la Palatul Cotroceni pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice au început vineri dimineață.

La consultări au participat din partea partidelor politice copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin. De asemenea, sunt prezenţi şi consilieri ai preşedintelui Iohannis.

”Situația foarte deosebită în care ne aflăm acum, datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie, impune o întâlnire de acest tip, în care ne armonizăm punctele de vedere. Discutăm ce e de făcut. Toată lumea e perfect de acord ca România să continue calea europeană”, a spus Klaus Iohannis, la începutul consultărilor.

”Am înțeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe Facebook că a convocat o întâlnire de urgență la Palatul Cotroceni, pe tema referendumului din Marea Britanie.

”I-am invitat astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11:00, pe Prim-ministrul Dacian Cioloș, pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor politice, pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii”, a scris Klaus Iohannis.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulţi britanici au optat pentru Brexit, adică ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, transmit principalele posturi de știri din Marea Britanie.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close