Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Alocăm în continuare 2% pentru apărare

Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Alocăm în continuare 2% pentru apărare

Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Alocăm în continuare 2% pentru apărare
27 Noi 2019   •   18:04

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

"Am condus astăzi ședința CSAT. De remarcat a fost faptul că a fost prima ședință în noua formulă guvernamentală. Teme care pareau înainte complicate cu fostul Guvern PSD eșuat, acum abordarea s-a schimbat!

Am dezbătut mai multe teme pe care le voi menționa. Primul subiect a fost legat despre ședința NATO de la Londra, unde voi participa săptămâna viitoare.

Vom sublinia două lucruri care ne privesc direct. Importanța regiunii Mării Negre pentru România și NATO. O a doua temă este faptul că România este hotărâtă să aloce în continuare 2% din PIB pentru Apărare.

Am avut o temă importantă. Am aprobat forțele armate care vor participa la misiuni în afara României! 800 dintre ei vor participa în continuarea în misiunea din Afganistan!

România își ia în serios misiunea de a oferi și exporta securitatea în zone unde nu este atins acest deziderat! Militarii noștri sunt apreciați peste tot unde participă! Cea mai nouă misiune, cea din Mali, este destul de mare, participă peste 100 de oameni!

Am discutat despre achizițiile pentru Armată. Achiziționăm încă 5 avioane F-16", a declarat Klaus Iohannis. 

Răspunsuri la întrebările jurnaliștilor:

Deficitul bugetar a ajuns la 4,4%. Întrebat dacă Guvernul a prezentat un plan de măsuri ca să fie reduse cheltuielile și să se ajungă la 3%, Klaus Iohannis a spus că "am discutat despre asta. Pentru anul viitor se lucrează la proiectul de buget și probabil voi primi aceste informații și atunci putem să discutăm mai concret". 

Klaus Iohannis a spus că vor continua întâlnirile cu miniștrii din Guvernul Orban. 

În ceea ce privește cazul Caracal, Klaus Iohannis a spus că a fost informat de faptul că DIICOT a stabilit că există un alt suspect. De asemenea, președintele a confirmat întâlnirea cu familia adolescentei răpite. "Am solicitat o întâlnire cu familia Luizei Melencu la Palatul Cotroceni. Se va întâmpla vineri". 

Alegerile anticipate reprezintă unul dintre interesele președintelui și speră ca acest lucru să se realizeze în primăvara următorului an. "Ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara 2020. Voi avea discuții cu toți liderii politici. PSD a fost întodeauna în dezacord cu ce am propus eu sau PNL. Nici nu mă aștept să fie prietenoși". 

Klaus Iohannis a vorbit și despre intervenția echipei trimise de România în Albania, după cutremurul în urma căruia au murit 25 de persoane și au fost rănite alte sute. "Am primit un dosar și cu informare șicu poze de la intervenția echipei trimise de noi acolo. Se lucrează la o clădire de locuințe și nu vreau să fac eu o informare care revine ministrului de Interne. Se lucrează destul de intens". 

Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, spunând că faptul că Viorica Dăncilă și-a dat demisia nu schimbă nimic și că "PSD rămâne un partid nedemocratic". 

"PSD nu s-a schimbat aseară! PSD este condus de baroni. Unii au luat locul altora. PSD încă nu a înțeles nimic din aceste înfrângeri electorale și felul cum s-a prezentat aseară. Îmi arată acest fapt că acolo este o harababură totală. PSD rămâne un partid nedemocratic, nereformat, care nu se implică pentru români, ci pentru baronii locali. PSD schimbă fețele, dar nu și năravul!". 

Știre în curs

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close