Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a semnat decretele de pensionare pentru procurorii Călin Nistor și Tiberiu Nițu. Cei doi ies la pensie la 49, respectiv 50 de ani

Klaus Iohannis a semnat decretele de pensionare pentru procurorii Călin Nistor și Tiberiu Nițu. Cei doi ies la pensie la 49, respectiv 50 de ani

Preşedintele a semnat, miercuri, mai multe decrete de pensionare a unor procurori şi judecători. Printre aceștia, fostul procuror-şef al DNA, Călin Nistor care va iesi din sistem pe data de 15 ianuarie, la doar 50 de ani. Dar si fostul procuror general Tiberiu Mihail Niţu, care iese la pensie pe 1 ianuarie, la 49 de ani.

Klaus Iohannis a semnat decretele de pensionare pentru procurorii Călin Nistor și Tiberiu Nițu. Cei doi ies la pensie la 49, respectiv 50 de ani
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Dec 2020   •   17:45

La inceputul lunii decembrie Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererea de pensionare a fostului șef DNA Nistor Călin. Decretul de pensionare a fost semnat miercuri si de Presedintele Klaus Iohannis.

Nistor a intrat în DNA, la 36 de ani și a activat în această instituție 14 ani, până la înaintarea cererii de pensionare. A fost șeful serviciului teritorial Pitești, a fost adjunctul DNA, dar și șeful interimar al instituției.

Călin Nistor a fost unul dintre adjuncții fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, și a preluat conducerea interimară a instituției la scurt timp după ce aceasta a fost revocată din funcție de președintele Klaus Iohannis, la cererea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader.

În august 2018, Călin Nistor a salutat înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, înființată de fostul ministru Toader pentru a ancheta procurorii și judecătorii, spunând că ”este un lucru bun”. El a contrazis astfel atât poziția fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, cât și a altor sute de magistrați care au protestat public față de această inițiativă.

Tiberiu Nitu are 49 de ani si a fost procuror general al Romaniei. Cererea de pensionare a fost aprobată în sedinta CSM din 22 decembrie, iar decretul a fost semnat de Klaus Iohannis

Tiberiu Nițu are 49 de ani și și-a început cariera în magistratură în noiembrie 1995, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Public. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de acesta a fost aprobată în ședința CSM din 22 decembrie.

Tiberiu Nițu a fost procuror general al României din 16 mai 2013 până pe 2 februarie 2016, fiind succedat de Augustin Lazăr. El și-a dat demisia din această funcție după ce procurorii DNA l-au acuzat că a beneficiat ilegal de coloana oficială.

Totul în contextul anchetei care viza moartea polițistului Bogdan Gigina, în care a fost pus sub acuzare Gabriel Oprea: "Nu am solicitat și nu am beneficiat de coloana oficială în sensul în care această noțiune este definită prin lege. Mi s-a asigurat un dispozitiv de însoțire și protecție," explica Tiberiu Nițu, în momentul demisiei.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close