Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis, la depunerea jurământului Guvernului Ciucă: ”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu”

Klaus Iohannis, la depunerea jurământului Guvernului Ciucă: ”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu”

de Adelina Miron    |    25 Noi 2021   •   15:51
Klaus Iohannis, la depunerea jurământului Guvernului Ciucă: ”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu”
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia depunerii jurământului de credință de către membrii Guvernului Ciucă, votat astăzi de Parlament.

Rectificarea bugetare, investițiile prin PNRR, dar și bugetul anului viitor sunt câteva dintre prioritățile noului guvern PNL-PSD-UDMR, spune Klaus Iohannis.

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu. Problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme.

Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat. Sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții. Autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernul Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Coaliția PNL-PSD-UDMR a fost votată cu 318 voturi ”pentru”, 126 ”împotrivă” și 0 abțineri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close