Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru a ocupa funcția de prim-ministru

Klaus Iohannis, despre ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru a ocupa funcția de prim-ministru

Klaus Iohannis, despre ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru a ocupa funcția de prim-ministru
Sursa foto: foto: captură Antena 3
23 Ian 2018   •   17:45

Klaus Iohannis a explicat cum a ajuns la decizia pe care a luat-o, de a accepta propunerea PSD pentru funcția de premier al României, și ce anume o recomandă pe Viorica Dăncilă, din punctul lui de vedere, să ocupe această funcție. 

"Am cântărit toate argumentele și am ajuns la concluzia că asta este varianta pe care trebuie să o accept. Mi s-ar fi părut ciudat să fac o desemnare fără să cunosc persoana", a spus președintele României. 

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă să fie premier, în afară de aritmetica parlamentară, Klaus Iohannis a spus că "majoritatea parlamentară a recomandat-o". 

"Nu mi-a fost și nu îmi este teamă de suspendare. Nu a fost și nu este un motiv pentru suspendare și cred că încet, dar sigur, trebuie să eliminăm acest factor din discuția publică. Este o discuție care se poartă fiindcă au mai fost încercări de suspendare la noi, nereușite, și nu cred că trebuie ca această posibilitate de suspendare să fie un argument în dezbaterea publică, în dezbaterea politică. Pentru mine, cu certitudine, acesta nu e un factor de decizie", a adăugat Iohannis. 

×
Subiecte în articol: premier viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close