Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre legile justiției: „Măcar acum, pe final, să le aducem într-o formă bună pentru România”

Klaus Iohannis, despre legile justiției: „Măcar acum, pe final, să le aducem într-o formă bună pentru România”

Klaus Iohannis, despre legile justiției: „Măcar acum, pe final, să le aducem într-o formă bună pentru România”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
28 Mar 2018   •   18:34

Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre legile justiției, spunând că în momentul în care vor ajunge la dumnealui, va face o declarație pe această temă. 

"Nu o să vă spun acum ce o să fac cu legile justiției. Dar am luat act de aceste lucruri, însă pot să-i asigur pe toți cei care mi-au scris că mă bucur că mi-au scris. Trebie să vă spun foarte clar. Legile justiției încă nu au ajuns la mine, asta însemnând că nu au ajuns instituțional la președinte. În momentul în care vor ajunge la mine, o să fac o declarație pe această temă, cum văd calitatea legilor, ce pași îmi imaginez eu că trebuie făcuți fiindcă până la urmă cred că trebuie să pornim de la faptul că, dacă tot am umblat atât de mult la aceste legi și dacă Parlamentul a pornit pe aceste legi cel mai mare scandal pe care l-a creat Parlamentul vreodată, măcar acum pe final să le aducem într-o formă bună pentru România. Ar fi păcat, după atâtea discuții și atâta scandal, să avem niște legi proaste", a declarat Iohannis. 

Întrebat dacă are de gând să poarte o discuție cu șefa DNA, Iohannis a spus că nu a avut o discuție și că nici nu crede că e neapărat nevoie de așa ceva.

"Nu cred că e nevoie să am o discuție personală pe această chestiune fiindcă solicitarea de revocare a fost făcută de ministrul Justiției, iar documentele sunt anexate la cererea de revocare, la avizul CSM și cred că trebuie să lucrăm pe baza documentelor care ne sunt puse la dispoziție. Aici au ajuns instituțional la mine toate documentele", a adăugat președintele României. 

 

×
Subiecte în articol: legile justitiei România Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close