Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre revocarea lui Augustin Lazăr: Penibilă fază. Abordarea ministrului Justiției este pe lângă lege

Klaus Iohannis, despre revocarea lui Augustin Lazăr: Penibilă fază. Abordarea ministrului Justiției este pe lângă lege

Klaus Iohannis, despre revocarea lui Augustin Lazăr: Penibilă fază. Abordarea ministrului Justiției este pe lângă lege
06 Noi 2018   •   13:57

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre cererile lui Tudorel Toader, propunerea Adinei Florea la șefia DNA, respectiv revocarea lui Augustin Lazăr, demers pe care l-a numit ”penibil”.

”Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit. Astăzi încă nu m-aș referi la această speță. Se conturează o abordare a acestui ministru al Justiției, abordare pe care aș clasifica-o eu pe lângă lege. Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept spre certitudini. Cel puțin în ce privește revocarea, un demers aiuritor al acestui ministru. Penibilă fază. Suntem în situația în care momentan s-a început un demers judiciar, pot să vă spun că până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Procurorul general Lazăr a făcut treabă bună, mi se pare total greșită solicitarea de revocare, greșită politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva când va fi situația. Foarte clar ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze Justiția” a spus Klaus Iohannis.

Președintele a refuzat să spună dacă la dosarul candidaturii lui Augustin Lazăr care a ajuns la Cotroceni se afla faimoasa ordonanță de clasare. ”Nu are legătură” a spus șeful statului.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close