Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre ridicarea MCV: Eu vreau să devenim atât de buni încât acest instrument să nu mai fie necesar

Klaus Iohannis, despre ridicarea MCV: Eu vreau să devenim atât de buni încât acest instrument să nu mai fie necesar

Klaus Iohannis, despre ridicarea MCV: Eu vreau să devenim atât de buni încât acest instrument să nu mai fie necesar
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Ian 2015   •   11:31

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-un interviu, că declaraţia sa privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) a fost un apel la muncă şi la îndeplinirea acelor obiective care vor aduce România în punctul în care acest instrument nu va mai fi necesar.

Potrivit acestuia, "MCV-ul a fost şi este util, ne ajută şi a fost convenit, nu a fost impus".

"N-am spus că trebuie să ridicăm MCV acum sau pentru că mie nu-mi place. MCV-ul a fost şi este util, ne ajută, a fost convenit şi nu impus. Pe de altă parte, MCV a fost inventat ca şi instrument pentru a ajuta România şi există obiective clar stabilite. În momentul în care România şi-a îndeplinit obiectivele, este clar că acest instrument nu mai trebuie să existe. Eu vreau să devenim atât de buni astfel ca acest instrument să nu mai fie necesar", a declarat Klaus Iohannis.

El a menţionat că declaraţia sa s-a dorit o "încurajare pentru toată lumea, de a lupta pentru a îndeplini aceste obiective, nu de a renunţa, pentru că nu ne place".

"Cred că este bine să avem această ambiţie, fiindcă aceste lucruri sunt aşeptate de către noi. (..) Trebuie să fim proactivi, să facem modificările care sunt necesare, să împlementăm măsurile necesare, să alocăm banii necesari, să combatem corupţia, să nu mai avem acel val imens de Ordonanţe de Urgenţă, să nu mai avem parlamentari care sunt apăraţi prin vot, doar pentru că sunt parlamentari, şi multe alte lucruri care sunt cunoscute", a mai afirmat Iohannis.

Preşedintele României şi-a exprimat speranţa că România va ajunge în acest punct când "actualul Parlament şi actualul CSM îşi vor încheia mandatele".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la şedinţa CSM, că unul din obiectivele majore ale sistmului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), iar România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită.

×
Subiecte în articol: MCV Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close