Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, dezlănțuit împotriva coaliției: PSD a ajuns un partid anti-european

Klaus Iohannis, dezlănțuit împotriva coaliției: PSD a ajuns un partid anti-european

Klaus Iohannis, dezlănțuit împotriva coaliției: PSD a ajuns un partid anti-european
18 Dec 2018   •   18:26

Klaus Iohannis vine cu un val de atacuri uriașe la politicieni. 

Președintele spunea că ipotetic nu ar mai pune un alt premier PSD fiindcă dacă aveau unul bun îl puneau până acum și că sunt numai penali la vârful partidului. 

De asemenea, președintele a mai spus că e un dezastru ce se întâmplă în România, făcând referire la o eventuală ordonanță de urgență pe care ar pregăti-o Guvernul cu privire la amnistie și grațiere. Iohannis a spus că încă din campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și 2016 a vorbit despre această posibilitate că cei de la putere, din PSD, urmăreau să dea o astfel o ordonanță pentru a-ai ajuta pe cei cu probleme penale. 

Președintele spunea și despre propriul program privind educația, îi invita pe tineri să rămână în România sau dacă au plecat să se întoarcă și să pună umărul la ridicarea României. Mai spunea că, chiar dacă sunt probleme și e greu în momentul de față în țară, pentru tineri ar trebui să rămână o opțiune să rămână în țară. 

Citiți și Klaus Iohannis, mutare în plin scandal. Se întâlnește cu un grup de tineri la restaurant

Întrebat dacă a văzut și a analizat discursul lui Liviu Dragnea de la ședința Consiliului Național al PSD, inclusiv acuzațiile pe care i le aduce, Iohannis a spus că „acest discurs permite doar concluzii triste, triste pentru PSD, dar mai ales pentru România.

Arată clar, răspicat, pe față, că PSD a ajuns un partid anti-european, anti-justiție, anti-investiții, anti-afaceri. Este trist, e foarte trist. Fiindcă pe de altă parte, toate sondajele arată că românii sunt pro-europeni, vor locuri de muncă, își doresc o justiție dreaptă, își doresc foarte mult un stat de drept. PSD a ajuns în opoziție cu românii. E un rezultat care ar trebui să ne dea foarte mult de gândit. M-a întristat că România a ajuns în 2018 să discute public dacă să dăm sau nu amnistie și grațiere pentru infractori, polticieni, corupți. E ceva inimaginabil. La 29 de ani după Revoluție, când am lucrat tocmai pentru drepturile și libertățile noastre, pentru o democrație în stil european”. 

Klaus Iohannis a spus că a primit mesaje de pace din partea premierului Dăncilă și este dispus să accepte colaborarea. 

„Doamna prim-ministru, în trei sau patru discursuri publice, a avut mesaje de pace, m-a invitat să colaborăm și acum sunt dispus să colaborăm. E o chestiune extrem de importantă. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene este o chestiune foarte complicată și vrem să facem față. Am declarat că suntem pregătiți, dar ca să avem rezultate trebuie să și discutăm aceste lucruri. Am cerut să fie inclusă urgent pe ordinea de zi Brexit-ul. Câteva sute de mii de români rămân cu un staturt incert. Aceste lucruri trebuie discutate”. 

Președintele Iohannis a spus că are de gând să meargă la ședințele de guvern „pentru a permite rezolvarea unor probleme urgente pentru România și evitarea unor erori grave”. 

„O să merg la ședințele de guvern fiindcă președinția nu se termină nici după Crăciun, nici după Anul Nou, abia începe. Și probleme vor fi tot timpul de rezolvat și discutat. După cum am văzut și ultima dată la Consiliul European la care am participat, problemele și acolo apar foarte repede. Și îmi imaginez că se bucură și membrii Guvernului dacă merg eu personal să le explic ce s-a discutat acum trei zile la Consiliul European, cum s-au discutat problemele legate de Brexit și în final sper să înțeleagă toată lumea că fac acest gest pentru a permite rezolvarea unor probleme urgente pentru România și evitarea unor erori grave, care ar induce o situație total nedorită”, a adăugat Iohannis. 

În ceea ce privește ordonanța pe amnistie și grațiere, Iohannis a spus că nu crede că se va da fiindcă „mai există oameni responsabili”. 

„Nu cred că se va da o astfel de ordonanță. Cred că mai există oameni responsabili și cred că lucrurile nu vor deraia. Dacă apare o astfel de ordonanță pe amnistie și grațiere ar fi un derapaj groaznic de la democrație”, a spus Iohannis. 

 

×
Subiecte în articol: partid Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close