Antena 3 CNN Actualitate Mesajul important transmis de președintele Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp

Mesajul important transmis de președintele Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp

Mesajul important transmis de președintele Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp
Sursa foto: Foto: presidency.ro
30 Aug 2017   •   14:11

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la Palatul Cotroceni, acolo unde are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

”Vizita în Statele Unite și mai ales întâlnirea cu președintele Trump, a avut ca rezultat relansarea parteneriatului strategic în toate dimensiunile sale. În egală măsură, întâlnirea cu președintele Trump a fost importantă pentru că a reconfirmat angajamentul SUA față de securitatea în această regiune (...) Va trebui să acțiunați consecvent pentru implementarea integrală a celor decise în iunie, la Washington” a afirmat președintele Iohannis.

Acesta le-a cerut diplomaților să susțină poziția României în sprijinirea relației transatlantice.

"România, aliat şi partener strategic puternic al SUA, dar şi stat membru al UE, profund dedicat proiectului european, se află poate în cea mai bună poziţie pentru a sprijini legătura transatlantică. Este datoria fiecăruia dintre dumneavoastră să susţineţi ferm acest imperativ. Mă refer la toţi, să nu rămână cineva cu impresia că această chestiune pe relaţia transatlantică şi cu NATO este o chestiune de care se ocupă ambasadorii Maior şi Stoian. Nu, toţi, şi dumneavoastră şi eu trebuie să susţinem", a spus Iohannis.

×
Subiecte în articol: relatie SUA diplomati Klaus Iohannis
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close