Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Voi aştepta cu consultările formale până când din discuțiile partidelor se cristalizează o majoritate asumată"

Klaus Iohannis: "Voi aştepta cu consultările formale până când din discuțiile partidelor se cristalizează o majoritate asumată"

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat concluziile în urma discuțiilor partidelor politice pentru formarea unei majorități parlamentare care să susţină Guvernul.

Klaus Iohannis: "Voi aştepta cu consultările formale până când din discuțiile partidelor se cristalizează o majoritate asumată"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Noi 2021   •   18:08

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi o declaraţie de presă în care a precizat că nu mai poate accepta modul în care partidele politice au abordat ideea formării unei majorități parlamentare care să susţină Guvernul. În acest context, șeful statului a decis să ofere timp partidelor politice pentru a cristaliza o majoritate asumată.

"Am două teme pe care doresc să le ating. Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern. Din păcate ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de voturi în parlament, iar guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în parlament.

Între timp, partidele au reluat discuțiile şi asta e un lucru foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritate nu au dus la rezultate şi, în consecință, nu pot să accept în continuare aceste abordări. În concluzie, voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern", a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis: "Începând de luni, elevii se vor întoarce fizic la şcoală". Va fi introdusă o nouă condiție

"La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și începând de luni acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit elevii se vor putea întoarce fizic la școală.

Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar, însă va fi introdusă o nouă condiție pentru că școlile să poată funcționa cu prezența fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat însă că vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close