Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis, după dialogul cu Donald Trump: Este prima dată când am făcut acest pas

Klaus Iohannis, după dialogul cu Donald Trump: Este prima dată când am făcut acest pas

20 Aug 2019   •   23:10
Klaus Iohannis, după dialogul cu Donald Trump: Este prima dată când am făcut acest pas
Sursa foto: sursă: Facebook Klaus Iohannnis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a adoptat împreună cu omologul său american, Donald Trump, o declaraţie comună, document esenţial pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. 

„Am adoptat împreună o declaraţie comună. Este prima dată când am făcut acest pas. Este un document foarte important pentru progresul Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Este esenţială dezvoltarea acestui Parteneriat în toate domeniile sale”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Ambasada României în SUA, după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump. 

„Am discutat cu președinte Donald Trump în mod pragmatic și deschis de căile de dezoltare a parteneriatului strategic. Am subliniat ca personal voi fi implicat în dezvoltarea parteriatelui strategic între Romania și SUA. Acest parteneriat strategic va continua să genereze rezultate pozitive pentru români”, a precizat președintele.

Iohannis a subliniat că vizita la Washington a avut și o premiră ce constă într-o declarație comuna.

„Președintele Trump a exprimat o deosebită apreciere pentru faptul că România a fost prima care a atins în mandatul său 2% din PIB pentru apărare. Trump mi-a mulțumit pentru prezența deosebită în Afganistan unde suntem al cincelea contribuitor dintre statele prezente acolo”, a declarat președintele.

×
Subiecte în articol: Casa Alba Donald Trump Klaus Iohannis

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close