Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD: ”Eu sunt președintele Republicii și eu răspund de politica externă”

Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD: ”Eu sunt președintele Republicii și eu răspund de politica externă”

Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD: ”Eu sunt președintele Republicii și eu răspund de politica externă”
26 Apr 2018   •   19:16

Klaus Iohannis a avut o primă reacție după ce mai multe persoane din spațiul public l-au acuzat pe președinte de anisemitism.


”Să fiu eu acuzat de antisemitist este deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai mulote asociații evreiești. Toată lumea știe că realația bilaterală între România și Israel este una foarte bună încă de la început. Nu știu pe ce se bazează aceste critici. În afirmația mea, cu siguranță nu am folosit noțiuni peiorative, dar dacă totuși cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia.”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai declarat și faptul că președintele este cel care se ocupă de politica externă.

”M-am întrebat când s-a lăudat Liviu Dragnea la televizor că a rezolvat problema Ambasedei, în ce calitate a rezolvat această chestiune. Tocmai de aceea și fiindcă vizita aceluiași personaj nu a fost mediatizată deloc, mi-am pus și eu întrebarea: dacă s-a dus acolo și nu știm nimic, ce înțelegeri vor putea să facă? În niciun caz acea întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești sau statul Israel. Fiți asigurați că o voi întreba pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle vreo vorbă. Și dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt președintele Republicii și eu răspund de politica externă”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine necesitatea revenirii la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi. 

El a declarat joi, la Bacău, că actualul sistem de alegere a primarilor şi şefilor de consilii judeţene "a sărăcit viaţa politică românească". 

"Eu cred că alegerea în două tururi trebuie să redevină normă, şi când vorbim de alegerea primarilor şi când vorbim de alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene. S-a văzut între timp că alegerea într-un singur tur nu dă rezultatele scontate. Trecerea la alegerea într-un singur tur a sărăcit viaţa politică românească, în special viaţa politică românească locală", a afirmat Iohannis.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close