Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis: Este exclusiv vina PSD că bugetul de stat a fost adoptat cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege

Klaus Iohannis: Este exclusiv vina PSD că bugetul de stat a fost adoptat cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege

20 Mar 2019   •   17:02
Klaus Iohannis: Este exclusiv vina PSD că bugetul de stat a fost adoptat cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege

În urma declarațiilor ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitoare la faptul că întârzierile programelor naționale de sănătate ar fi cauzate de data promulgării bugetului de stat pentru 2019, Administrația Prezidențială a precizat că singurul vinovat de faptul că bugetul de stat a fost adoptat cu trei luni mai târziu este PSD.

„Ministerul Sănătății este singurul responsabil de coordonarea, controlul și implementarea programelor din domeniul sănătății. Este exclusiv vina PSD că bugetul de stat pentru anul în curs a fost adoptat de Guvern și trimis Parlamentului pentru dezbateri cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege.

Încercarea de a-i imputa Președintelui României întârzieri ale programelor de sănătate reprezintă doar o tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD, tehnică menită să abată atenția de la problemele reale cu care se confruntă acest domeniu.

De altfel, asigurarea funcțională a medicației pacienților cu HIV/SIDA este o problemă veche și nerezolvată de Ministerul Sănătății. Administrația Prezidențială s-a opus prorogării termenelor de aplicare a programelor de sănătate, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, după ce legea bugetului de stat fusese promulgată, motiv pentru care prorogarea nu se mai justifica.

Prin toate acțiunile și mesajele sale publice, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a manifestat întotdeauna preocuparea pentru sistemul de sănătate și asigurarea nevoilor pacienților”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat. 

×
Subiecte în articol: bugetul Klaus Iohannis bugetul adoptat

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close