Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: „Este o guvernare slabă. Intrăm într-un circ al remanierii”

Klaus Iohannis: „Este o guvernare slabă. Intrăm într-un circ al remanierii”

Klaus Iohannis: „Este o guvernare slabă. Intrăm într-un circ al remanierii”
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Dec 2018   •   19:22

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci "de ochii lumii", precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor privind Ministerul Dezvoltării - Olguţa Vasilescu - şi Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici.

"Nu am finalizat analiza. Dar analizând şi propunerile şi comportamentul guvernamental, pot să vă spun câteva concluzii. Prima concluzie este că acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care n-au fost bune şi chiar au fost înlăturate de PSD, suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare după guvernare pesedistă slabă. Foarte, foarte slabă. Şi în loc să vină cu oameni pregătiţi, în loc să caute oameni care vin cu competenţe ministeriale, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări şi înlocuiri de miniştri să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Eu pot să vă spun că nu se îmbunătăţeşte. Înlocuim oameni slabi cu alţi oameni slabi şi în final au intrat într-un fel de circ. Nu ăsta este scopul remanierilor şi nu ăsta este scopul guvernării. Eu nu sunt de acord să se continue în acest circ, care vrea să pară că duce la o performanţă, care performanţă guvernamentală din partea PSD nu apare. Prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci sunt făcute de ochii lumii şi pentru a crea impresia de preocupare. Aşa nu se poate şi în acest fel nu voi fi de acord să se continue", a afirmat şeful statului.

Întrebat care este soluţia în cazul demisiilor miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, şeful statului a răspuns că "soluţia este la PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanţi".

El a precizat că nu a mai avut o discuţie cu prim-ministrul de la recepţia de Ziua Naţională. "Aştept oricând consideră doamna premier că trebuie să mă informeze sau să îmi ceară opinia. Este bine-venită", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă a mai discuta cu prim-ministrul.

Şeful statului a subliniat că în ceea ce priveşte Preşedinţia Consiliului UE va avea o colaborare suficient de bună cu Guvernul ca să funcţioneze lucrurile. "Domnia sa să aibă grijă să rezolve toate celelalte probleme şi atunci se va rezolva şi asta", a spus Iohannis, întrebat despre afirmaţiile Vioricăi Dăncilă potrivit cărora întârzierea numirii noilor miniştri ar afecta Preşedinţia română a Consiliului UE.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close