Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis explică adevăratul motiv pentru care nu s-a vaccinat până acum

Klaus Iohannis explică adevăratul motiv pentru care nu s-a vaccinat până acum

Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că nu s-a vaccinat până acum deoarece a fost luată decizia să fie vaccinat mai întâi personalul medical. Șeful statului a precizat că nu a dorit, nici el, nici premierul, să dea impresia că 'se bagă în față'.

Klaus Iohannis explică adevăratul motiv pentru care nu s-a vaccinat până acum
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    12 Ian 2021   •   18:28

"Nu cred că s-a produs nicio neîncredere. Dimpotrivă, decizia a fost - și am participat la această decizie - să fie vaccinat în primul rând, în prima etapă, tot personalul medical. Și acest lucru se întâmplă, s-a întâmplat. Știți foarte bine că până la sfârșitul acestei săpămâni prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că acum dispunem de un vaccin care se administrează în două doze.

După aceea se reia vaccinarea în a doua doză. Nu am dorit nici eu, nici premierul, că să zic așa între ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a celor cu comorbidități, cu boli cronice și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul", a declarat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: vaccinare Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close