Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis explică de ce Dăncilă nu a fost invitată la Summit-ul UE: “Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui”

Klaus Iohannis explică de ce Dăncilă nu a fost invitată la Summit-ul UE: “Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui”

Klaus Iohannis explică de ce Dăncilă nu a fost invitată la Summit-ul UE: “Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui”
Sursa foto: foto- Presidency.ro
07 Mai 2019   •   16:01

Președintele Klaus Iohannis a explicat faptul că Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summit-ul UE de la Sibiu, nu din rea-voință, ci pentru că fiecare stat are un singur reprezentant la acest eveniment. 

În cazul de față, Klaus Iohannis va fi reprezentantul României. 

“Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm (...) Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea”, spune Iohannis, menţionând şi că “cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber”.

“Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. Aici, la Sibiu, vor fi întâlniri numai în format de Consiliu European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format decât Consiliul European. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European care vine în deschiderea Consilulul European şi face o prezentare. Atât este cutuma la Consiliul European. Iar aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusk”, a mai spus Iohannis. 

Citiți și Klaus Iohannis, declarații de la Sibiu înainte de summit: „Lucrurile sunt foarte bine pregătite”

×
Subiecte în articol: Iohannis premierul Dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close