Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis face ordine în agricultură

Klaus Iohannis face ordine în agricultură

Klaus Iohannis face ordine în agricultură
28 Oct 2015   •   11:15

Preşedintele Klaus Iohannis spune că dezvoltarea agriculturii aşteaptă şi o strategie pentru finalizarea cadastrului, iar România are datoria să rezolve, o dată pentru totdeauna, problema regimului de proprietate funciară.

"Dezvoltarea agriculturii aşteaptă şi o strategie pentru finalizarea cadastrului. Într-o economie de piaţă proprietatea privată este garantată. România are datoria să rezolve, o dată pentru totdeauna, problema regimului de proprietate funciară", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că în caz contrar sunt amânate investiţii şi sunt ţinute la distanţă oportunităţi. Iohannis a făcut aceste declaraţii miercuri, la deschiderea celei de-a XX-a ediţii a Târgului Internaţional Indagra, unde a spus că România are un potenţial agricol imens, dar importă o proporţie considerabilă din produsele agricole şi alimentare şi că îţi doreşte ca agricultura să nu mai fie un domeniu al paradoxurilor, ci unul al performanţei

Şeful statului a arătat că un sfert din populaţia ocupată lucrează în agricultură, însă doar 4,7% din PIB provine din exploatarea agricolă.
 
"Avem oameni harnici, cu iniţiativă, dar ne lipseşte infrastructura. Şi din când în când dăm vina pe vreme sau, dimpotrivă, în funcţie de ea aşteptăm un an bun în agricultură. Îmi doresc ca agricultura românească să nu mai fie un domeniu al paradoxurilor, ci unul al performanţei. Cred că este momentul să depăşim o dată pentru totdeauna această fază şi să transformăm agricultura românească într-una realmente competitivă, care nu depinde nici de vreme, nici de alte circumstanţe şi în care investim. Când spun investim nu mă refer doar la fonduri, ci şi la preocupare constantă şi acţiune coerentă, transpusă în politici inteligente şi stimulative. România trebuie să încurajeze iniţiativa în agricultură şi să valorifice la maxim fondurile structurale", a declarat Iohannis.

×
Subiecte în articol: agricultura Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close