Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: ”Guvernul mi-a dat asigurări că achizițiile în Armată se vor face în timp util”

Klaus Iohannis: ”Guvernul mi-a dat asigurări că achizițiile în Armată se vor face în timp util”

Klaus Iohannis: ”Guvernul mi-a dat asigurări că achizițiile în Armată se vor face în timp util”
13 Iul 2017   •   13:42

Update:  Klaus Iohannis a făcut declarații după întâlnirea de la baza militara Mihail Kogălniceanu din Constanța, unde s-a întâlnit cu un important oficial al NATO, dar și cu personalul militar din România și Marea Britanie.

”Sunt foarte mulțumit că am venit la acest eveniment. Am avut ocazia să mă întâlnescu cu profesioniștii români și britanici și am rămas foarte plăcut impresionat, sunt adevărați profesioniști, care aduc o contribuțid importantă pentru securitatea noastră. Sunt mândru că avem o echipă de profesioniști”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă armata română s-a hotărât să cumpere rachete Patriot, președintele a răspuns că e o chestiune greu de discutat în fața publicului general, însă s-a lansat o solicitare principială către partea americană, și a fost publicată această notă , dupa care vor începe negocierile.

În legătură cu bugetul pentru apărare, Klaus Iohannis a afirmat că s-a discutatat și cu Guvernul anterior și cu acesta, iar toți au dat asigurări că se va face tot ce este necesar pentru a demara în timp util achizițiile.

Știrea inițială:  Preşedintele Klaus Iohannis se află în viziă la baza militară de la "Mihail Kogălniceanu" din Constanța, unde va avea o întrevedere cu președintele Comitetului militar NATO, generalul Petr Pavel. Şeful statului  se va întâlni şi cu piloții români și britanici aflați în acea zonă pentru a se asigura de buna desfășurare a misiunii de poliție aeriană întărită.

Vizita lui Iohannis are loc în contextul eforturilor de a onora promisiunea legată de inzestrarea armatei, ieri tocmai a fost aprobat de către Congres contractul de vânzare către România a sistemului de rachete Patriot. Iohannis vrea să se întâlnească și  cu piloții români de F16. 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close