Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Frank-Walter Steinmeier, noul președinte ales al Germaniei

de A.M.P    |    12 Feb 2017   •   17:00
Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Frank-Walter Steinmeier, noul președinte ales al Germaniei Foto: Klaus Iohannis/Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, duminică, un mesaj de felicitare noului preşedinte ales al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în care a arătat că România reprezintă un "partener de încredere şi stabil al Germaniei”.

"Relaţia dintre România şi Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice şi sectoriale, a legăturilor interumane, dar şi prin împărtăşirea aceloraşi valori democratice fundamentale. România reprezintă, la nivel european şi regional, un partener de încredere şi stabil al Germaniei, dar şi un promotor convins, pe care se poate conta, al necesităţii de consolidare a proiectului european", a afirmat preşedintele Iohannis în mesajul transmis, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Administraţia Prezidenţială.

Totodată, preşedintele Iohannis a arătat că Germania este primul partener comercial al României şi al treilea investitor în ţara noastră, domeniu cu potenţial ridicat de dezvoltare. "În acelaşi timp, Germania este deja de mulţi ani primul partener comercial al României şi al treilea investitor în ţara noastră, iar potenţialul de dezvoltare al acestei dimensiuni continuă să fie unul ridicat. Nu în ultimul rând, pe români şi germani îi leagă o prietenie profundă, care se datorează mai ales convieţuirii de secole a românilor, saşilor şi şvabilor în Transilvania, Banat şi Bucovina. Lor li se adaugă cei aproximativ jumătate de milion de români stabiliţi în Germania", a evidenţiat şeful statului.

De asemenea, Iohannis a mai menţionat faptul că în 2017 se aniversează 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări şi 25 de ani de la semnarea Tratatului bilateral.

"Anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa. Îmi exprim speranţa că vom avea cât mai curând oportunitatea unei întâlniri în care să marcăm împreună importanţa acestui moment", se mai arată în mesajul preşedintelui României.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close