Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: ”În educație trăim mai multe crize simultan”

Klaus Iohannis: ”În educație trăim mai multe crize simultan”

Klaus Iohannis: ”În educație trăim mai multe crize simultan”
Sursa foto: Foto: Presidency.ro
19 Mai 2017   •   10:52

Klaus Iohannis a declarat vineri la Cotroceni, cu prilejul festivității de deschidere a Galei Profesorului Bologna, ediția a X-a, că în domeniul educației trăim mai multe crize simultan.

"Pe de o parte, tinerii au acum cea mai mică pondere în totalul populaţiei din întreaga istorie a României. Pe de altă parte, prea puţini dintre aceştia sunt educaţi la un nivel la care să fie pregătiţi pentru a face faţă unei lumi şi unei economii aflate într-o schimbare rapidă.
Aceste realităţi dure nu mai pot continua. Avem nevoie nu de schimbări minore şi dese, ci de schimbări profunde, gândite pe termen lung", a declarat președintele.

Şeful statului a menţionat şi proiectul lansat în 2016, "România educată", al cărui obiectiv este promovarea unei "culturi a succesului" în educaţie, bazată pe muncă, performanţă, talent, onestitate şi integritate, informează News.ro.

"Copiii şi părinţii au tot dreptul să ştie încă de la început la ce se pot aştepta din partea sistemului public de învăţământ. Orice reformare a educaţiei pe o bază incluzivă trebuie să ţină cont de profilul generaţiilor actuale şi de evoluţia societăţii, dar şi de nevoile legitime ale cadrelor didactice", a spus Iohannis.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close