Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: ”Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea”

Klaus Iohannis: ”Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea”

Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente, spune președintele Klaus Iohannis la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

Klaus Iohannis: ”Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Apr 2021   •   12:56

”Este un moment de bilanț, de rememorare a istoriei, o invitație la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este și un moment pentru a privi cu încredere în viitor. 

Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit astfel un simbol al potențialului de inovare al țării noastre. Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Cantacuzino a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit. 

Aniversarea de astăzi are loc în circumstanțe excepționale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusului SARS-CoV-2. 

Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce privește importanța strategică a activității dumneavoastră în demersurile de răspuns la amenințări sanitare, precum noul coronavirus”, a afirmat Klaus Iohannis, la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

”Rolul Institutului Cantacuzino, este, în această perioadă, unul fundamental. Și sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dăruirea pe care echipa managerială dar și personalul le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei și în susținerea campaniei de vaccinare”, a continuat Klaus Iohannis. 

”Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste”

Șeful statului i-a îndemnat pe români să se vaccineze.

”Astăzi putem privi cu optimism către normalitate. 

Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin.

Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a mai spus președintele Klaus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close