Antena 3 CNN Actualitate Război deschis între Iohannis și Dăncilă. Premierul nu vine la Cotroceni

Război deschis între Iohannis și Dăncilă. Premierul nu vine la Cotroceni

Război deschis între Iohannis și Dăncilă. Premierul nu vine la Cotroceni
27 Apr 2018   •   10:05

UPDATE: Informații contradictorii privind întâlnirea președintelui Iohannis cu membri ai Executivului. 

Întâlnirea ar trebui să aibă loc la ora 11.00, însă potrivit surselor Antena 3, nici Viorica Dăncilă și nici Eugen Teodorovici nu vor veni la Cotroceni.

Administrația Prezidențială spune că nu a fost informată că întâlnirea s-ar anula. 

La ora 9.52 Viorica Dăncilă spune că a sunat la Cotroceni și i-a anunțat pe cei din staff-ul președintelui de anularea întâlnirii. Nu a avut loc o convorbire între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, președintele fiind într-o altă întâlnire.

”Conflictul e deschis de ceva vreme și conflictul a fost deschis de președintele Iohannis și nu avea cum să rămână fără replici. Aparența de război deschis trebuie privită și mai în profunzime. Dacă ne gândim la ce rezultat ar fi avut întâlnirea de astăzi, nu cred că are cineva a jeli (...) S-a anulat doar un eveniment formal. Această întrevedere nu ar fi dus la soluționarea problemelor economice sau tensiunilor sociale” spune jurnalistul Adrian Ursu.

Potrivit unor surse, premierul Viorica Dăncilă s-a simțit jignită de afirmațiile președintelui Iohannis, în contextul vizitei în Israel făcută de premier și Liviu Dragnea, după ce președintele a spus că speră ca aceștia ”să aibă bunul-simț să explice” ce au făcut acolo.

Știrea inițială

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

Luni, Iohannis a afirmat că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni "şi pe unii, şi pe alţii". 

"Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. În zilele următoare îi voi invita şi pe unii, şi pe alţii la Cotroceni", a spus şeful statului. 

El a susţinut că "s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme". 

Administraţia Prezidenţială a anunţat ulterior că şeful statului a decis ca prima rundă de discuţii să aibă loc separat. 

Miercuri, el s-a întâlnit cu conducerea BNR, iar pentru vineri este programată întrevederea cu prim-ministrul. 

"Preşedintele speră că, după aceste discuţii, care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Guvernul şi conducerea BNR să se întâlnească în zilele următoare pentru a avea un dialog direct", a transmis Administraţia Prezidenţială.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close