Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, ironii la adresa coaliției. "Din păcate, jocul politic mărunt a câștigat"

Klaus Iohannis, ironii la adresa coaliției. "Din păcate, jocul politic mărunt a câștigat"

Klaus Iohannis, ironii la adresa coaliției. "Din păcate, jocul politic mărunt a câștigat"
15 Mar 2018   •   17:16

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la dezbaterea „România la Centenar" de la Palatul Cotroceni. La eveniment au fost invitați inițiatori ai unor importante proiecte şi manifestări dedicate Centenarului, personalități provenind din mediul academic și cultural, din administraţia publică locală și societatea civilă.

"Am subliniat în repetate rânduri că centenarul Marii Uniri nu trebuie să se rezume la a fi un simplu prilej de ceremonie. Centenarul nu marchează nu marchează doar momentele de acum 100 de ani, ci este despre întregul parcurs al României moderne și al proiectelor noastre de viitor. Mai mult, centenarul nu poate fi despărțit de istoria și soarta continentului nostru după cum nici viitorul nostru nu poate fi rupt de proiectul european din care facem parte", a spus Iohannis. 

"Am încurajat toate guvernele României de după 2015 să-și asume cu maximă responsabilitate rolul de a dovesi, prin proiecte concrete, importante, implementate cu responsabilitate, capacitatea țării noastre de a se angaja în al doilea secol al său de modernitate. Centenarul a creat în societatea românească un orizont de așteptare comparabil poate cu momentul aderării noastre în 2007 la Uniunea Europeană. Din păcate, jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața unei rare oportunități, aceea ce a construi consens politic și angajament social în jurul unor obiective de modernizare a țării, continuând idealurile Marii Uniri. Regret că manifestările și proiectele dedicate centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal care încă nu a fost adoptat de Parlament. ", a adăugat Iohannis. 

 

×
Subiecte în articol: Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close