Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis își schimbă "adresa". Eroarea pe care nu a sesizat-o nimeni ani de zile în legătură cu Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis își schimbă "adresa". Eroarea pe care nu a sesizat-o nimeni ani de zile în legătură cu Palatul Cotroceni

Administrația Prezidențială, respectiv sediul acesteia, Palatul Cotroceni, își va schimba adresa din ”Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5”.

Klaus Iohannis își schimbă "adresa". Eroarea pe care nu a sesizat-o nimeni ani de zile în legătură cu Palatul Cotroceni
de Gabriel Dano    |    20 Apr 2022   •   18:09

Motivul? Se află, de fapt, în sectorul 6 - în ”B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”. Autoritățile recurg la această schimbare după ce, în urma măsurătorilor topo-cadastrale, efectuate în 1999, a fost omisă o suprafață de teren măsurând circa 2.700 metri pătrați și aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, relevă date analizate de Profit.ro.

În 2001, Complexul ”Palat Cotroceni” a fost transmis, prin hotărâre de guvern, din administrarea Ministerului Culturii şi a Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) în cea a Administrației Prezidențiale.

În scopul aprobării acestui transfer pirn hotărâri de guvern, RA-APPS și și Ministerul Culturii aveau obligația legală de a întocmi o documentație topografică a imobilului ce urma să facă obiectul predării către președinție. Însă, din măsurătorile topo-cadastrale efectuate de S.C. Theotop S.R.L. în anul 1999 a fost omisă - ”din greșeală”, spun autoritățile - o suprafață de teren aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, de circa 2.700 mp, aflată pe una dintre laturile terenului, în suprafață totală de 186.913,70 mp, ce a fost dat ulterior în administrarea Administraţiei Prezidențiale.

Începând cu anul 2016, Administrația Prezidențială a întreprins o serie de demersuri pentru clarificarea regimului juridic incert al suprafeței de teren măsurate în anul respectiv ca având aria la sol de 2.735 mp și aflate pe laturile terenului dat în administrare, respectiv între Bulevardul Geniului și punctul de acces Panduri în Complexul ”Palat Cotroceni”.

 

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close