Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, vizită la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, vizită la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg va veni în România şi va merge vineri, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, vizită la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu
Sursa foto: colaj Getty/Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Feb 2022   •   14:49

"Acesta este semnalul cel mai puternic de la varful NATO în legătura cu importanţa întăririi flancului de Est în faţa ameninţării Rusiei.

NATO a declarat de la început că va merge pe două căi: una a diplomaţiei şi negocierii cu Rusia, transmiţând o dorinţă şi un semnal de pace şi de dialog dar şi, în paralel, o întărire a descurajării în faţa acestei ameninţări.

Radu Tudor: "E un mesaj către Rusia: nu vă jucaţi cu ameninţarea, pentru că riposta va fi foarte fermă"

O interpretare mai puţin academică este un mesaj către Rusia: nu vă jucaţi cu ameninţarea, pentru că riposta va fi foarte fermă, iar riposta va fi una de apărare. Nu se pune problema ca vreo forţă aliată să ameninţe Rusia.

NATO este o alianţă formată din 30 de ţări şi un miliard de oameni (...).

Din acest moment, aceasta baza românească devine un punct de importanţă strategică pentru Alianţa Nord-Atlantică în măsurile de securitate pe care le ia pentru bazinul Mării Negre.

Din momentul de faţă, România este pe cea mai importantă hartă a Alianţei şi ne aşteptăm pe viitor ca şi alte state aliate să contribuie cu trupe şi tehnică militară, pe lângă această contribuţie militară americană pe care o vedem în desfăşurare", a spus analistul militar Radu Tudor, joi, la Antena 3.

Convoaiele americane cu tehnică militară traversează România. Zece autocare cu soldați au ajuns în țară

Cele trei coloane de mașini care transportă tehnica militară a Statelor Unite au ajuns joi la noi, în vama Nădlac. Primul convoi a plecat deja spre baza NATO de la Mihail Kogălniceanu și va traversa România pe ruta Arad-Deva-Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Pitești-București.

Convoaiele vor rămâne peste noapte la Râmnicu Vâlcea și își vor continua traseul mâine. 

Fiecare coloană de mașini este formată din 20 de camioane care transportă blindate Stryker și alte echipamente militare. 

În total sunt trei convoaie formate din 20 de camioane. 

Comandantul Batalionului 191 Infanterie Arad, cel care a întâmpinat camioanele americane, a declarat că acestea vin din Germania și merg la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Autovehiculele din coloană sunt însoțite de autospeciale ale Poliției Militare și se vor deplasa pe ruta Arad-Deva-Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Pitești-București-Mihail Kogălniceanu.

Anunțul trupelor americane care vor sosi zilele următoare în România

”Regimentul 2 de Cavalerie va mobiliza un escadron de cavalerie în România, ca măsură care arată angajamentul nostru pentru Alianța NATO. În spatele meu şi în jurul nostru puteți vedea aceste cuvinte devenite realitate.

Soldații noștri pregătesc pentru transport vehiculele Stryker şi alte echipamente importante pentru misiune, iar primii soldați din Regimentul 2 de Cavalerie au ajuns în România în ultimele 24 de ore.

Alături de vehiculele Stryker pe care le vedeți aici, câțiva din cei mai buni bărbați și femei ai Americii au plecat deja sau urmează să plece către România în zilele următoare. Ei reprezintă baza acestei echipe armate combinate incredibile și membri mândri ai acestei Alianțe.

Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună, vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close