Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, la recepția de la Cotroceni: Românii sunt cei mai pro-europeni cetăţeni ai UE

Klaus Iohannis, la recepția de la Cotroceni: Românii sunt cei mai pro-europeni cetăţeni ai UE

Klaus Iohannis, la recepția de la Cotroceni: Românii sunt cei mai pro-europeni cetăţeni ai UE
11 Mai 2017   •   13:35

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a fost primit joi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. 

Jean Claude-Juncker a ajuns la palatul Cotroceni cu o întârziere de aproximativ 45 de minute faţă de programul anunţat iniţial. Cei doi oficiali au convorbiri tete-a-tete şi oficiale. 

Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri, că discuţiile celor doi oficiali vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene şi negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune. De asemenea, vor fi abordate aspecte legate de priorităţile politice ale viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deţine în primul semestru din 2019.

Jean Claude-Juncker va participa şi la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni.

Discursul președintelui Klaus Iohannis

”UE a fost un moment fără precedent care a modelat ireversibil Europa în care trăim astăzi, transformând-o într-un spațiu al valorilor democratice consolidate. Ca orice mare proiect, UE s-a confruntat cu numeroase provocări pe care le-a depășit cu succes, dar parcă niciodată UE nu a traversat o perioadă mai complicată ca acum. Trebuie să facă față simultam unor crize profunde. Sunt provocări multiple pe care trebuie să le gestionăm”, a spus Iohannis.

”Sunt teste dificile care ne pun la încercare determinarea, solidaritatea și, poate cel mai important, unitatea. Tocmai de aceea cred că cel mai bun răspuns la aceste provocări este o Europă mai unită”, a mai spus Iohannis.

”Lecțiile trecutului ne-au arătat că Uniunea a ieșit mai întărită din situațiile de criză prin soluții comune, eficiente și dirabile. Sunt convins că proiectul european va continua să se dezvolte”, a spus președintele.

"Românii sunt cei mai pro-europeni cetăţeni ai Uniunii. (...) Când spunem UE, spunem viitorul nostru comun, în marea familie a naţiunilor prospere şi dezvoltate", a afirmat preşedintele Iohannis. 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close