Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis și Maia Sandu, întâlnire oficială la București

Klaus Iohannis și Maia Sandu, întâlnire oficială la București

Președintele României Klaus Iohannis a trimis o invitație omoloagei sale din Republica Moldova, pentru o întâlnire oficială la București. Maia Sandu va veni în România la 23 noiembrie.

Klaus Iohannis și Maia Sandu, întâlnire oficială la București
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Noi 2021   •   16:55

Klaus Iohannis, o va primi la Palatul Cotroceni pe Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, marți, 23 noiembrie 2021. Vizita oficială pe care aceasta o efectuează în țara noastră are loc la invitația Președintelui României.

Este și prima vizită oficială la București a președintelul Republicii Moldova, după alegerile anticipate din 11 iulie 2021. Aceasta are loc în contextul în care cele două țări sărbătoresc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

”Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de șef de stat – de la Chișinău, din 29 decembrie 2020 și din 27 august 2021, precum și de la București, din 20 aprilie 2021,”a transmis Administrația Prezidențială.

„Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu vor consolida cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova,” a adăugat.

Președinția Republicii Modova anunță că, după ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună. Totodată, Maia Sandu se va întâlni și prim-ministrul interimar al României, Florin Cîțu, cu președintele Senatului, Anca Dana Dragu, și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Mihai Grindeanu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close