Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: ”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate"

Klaus Iohannis: ”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanţe în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, în care îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis: ”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Silvia Preda    |    02 Mar 2022   •   23:44

”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu care și-au pierdut viața în zona localității Gura Dobrogei, în timp ce executau o misiune de salvare și recuperare. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în timp ce căuta o aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar”, se arată în mesajul de condoleanţe.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei.

În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea.

Toţi militarii care se aflau la bord au murit.

Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma

×
Subiecte în articol: MIG 21 Lancer Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close