Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj pentru noul președinte al Ucrainei: „Vă adresez felicitările mele”

Klaus Iohannis, mesaj pentru noul președinte al Ucrainei: „Vă adresez felicitările mele”

Klaus Iohannis, mesaj pentru noul președinte al Ucrainei: „Vă adresez felicitările mele”
22 Apr 2019   •   13:48

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe președintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce a câștigat alegerile prezidențiale.

 „Cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcția de șef al statului ucrainean, doresc să vă adresez felicitările mele împreună cu urări de succes în îndeplinirea mandatului dumneavoastră. 

Pe această cale, îmi exprim încrederea că, prin dialog și demersuri comune, vom putea să contribuim la consolidarea și diversificarea relațiilor dintre România și Ucraina, în sprijinul integrității teritoriale și al securității Ucrainei, precum și al modernizării sale, conform Acordului de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, în beneficiul tuturor cetățenilor statului ucrainean, inclusiv al celor aparținând minorității române”, se arată în mesajul transmis de Iohannis. 

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, nou intrat în politică, a obţinut duminică o victorie zdrobitoare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina în faţa preşedintelui în exerciţiu Petro Poroşenko. 

Umoristul de 41 de ani a obţinut 73,2% din sufragii, comparativ cu 25,3% pentru rivalul său de 53 de ani.

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close