Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații: "Modele de abnegație pentru generațiile viitoare"

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații: "Modele de abnegație pentru generațiile viitoare"

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pentru veteranii din teatrele de operații. Sunteți modele de abnegație pentru generațiile viitoare, a spus președintele Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații: "Modele de abnegație pentru generațiile viitoare"
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Ştefan Petrică    |    11 Noi 2022   •   12:11

Cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, preşedintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru veterani.

"Prin simțul datoriei și profesionalismul manifestate pe câmpul de luptă, militarii noștri se bucură de respectul și aprecierea camarazilor din statele aliate și partenere. Le suntem recunoscători veteranilor din teatrele de operații pentru devotamentul lor, pentru că au pus pe primul plan apărarea valorilor democratice euro-atlantice și securitatea României. Totodată, aducem un pios omagiu celor care au căzut la datorie sub faldurile tricolorului românesc. Jertfa lor supremă nu va fi niciodată uitată", a transmis șeful statului român.

În mesajul preşedintelui României, au fost menţionaţi şi militarii care, în prezent, execută misiuni internaţionale.

"Mulțumim astăzi și veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, precum și militarilor care, în prezent, execută misiuni internaționale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU și coalițiilor la care țara noastră este parte. Sacrificiul veteranilor de război din teatrele de operații capătă o semnificație mai profundă în această perioadă în care suntem martorii războiului brutal declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, care a dus la pierderi de vieți omenești și a pus la grea încercare o întreagă națiune. România, alături de aliați și parteneri, este pe deplin angajată în efortul comun de gestionare a acestei crize și de sprijinire a poporului ucrainean", a mai spus Klaus Iohannis.

La finalul mesajului, președintele Iohannis s-a adresat veteranilor și familiilor lor.

"Dragi veterani din teatrele de operații. Dumneavoastră reprezentați adevărate repere ale dragostei de țară și ale luptei în numele idealurilor naționale. Sunteți, în același timp, modele de abnegație pentru generațiile viitoare. Vă mulțumim și vă asigurăm de respectul și recunoștința noastră! De asemenea, mulțumim familiilor dumneavoastră pentru eforturile remarcabile de a vă sprijini constant pentru a vă desfășura misiunile în teatrele de operații", a precizat președintele României, Klaus Iohannis.

Pe 11 noiembrie 1918 a fost semnat Armistițiul între Puterile Antantei și Germania, care a pus capăt Primului Război Mondial.

×
Subiecte în articol: Ziua Veteranilor Klaus Iohannis
Parteneri
Şefa ANM explică extremele meteo ale lunii octombrie
x close