Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu ministrul francez al Apărării

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu ministrul francez al Apărării

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au ajuns duminică la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, din Constanța.

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu ministrul francez al Apărării
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    06 Mar 2022   •   13:50

La Mihail Kogălniceanu va merge şi ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care se va întâlni cu militarii trimişi de Franţa în ţara noastră.

”Această vizită are loc în clipe grele și dureroase. În urmă cu 4 zile, aviația noastră a fost greu încercată și a pierdut 8 militari. Transmit și pe această cale condoleanțe familiilor militarilor și întregul meu respect pentru tot ceea ce au făcut până acum în cariera lor.

Suntem recunoscători aliaților din NATO, împreună putem asigura securitatea tuturor cetățenilor.

Agresiunea militară declanșată de Rusia împotriva Ucrainei afectează fundamental și dramatic securitatea NATO și a Europeană.

Comunitatea internațională a răspuns unitar și rapid. Au fost luate măsuri pentru ajutorarea Ucrainei în fața acestei agresiuni, în care au fost uciși foarte mulți oameni, inclusiv foarte mulți civili. Pe de altă parte s-au adoptat sancțiuni extinse împotriva Rusiei și Belarusului.”, a spus Klaus Iohannis

”Faptul că voi, soldații NATO, sunteți aici le va românilor încrederea că se bucură de protecție și garanții de securitate cum nu am avut niciodată în istorie.

Voi sunteți scutul de apărare al valorilor euro-atlantice: democrația, statul de drept, drepturile omului. Împreună, uniți, vom apăra aceste principii și valori.

Vă doresc succes în acțiunile de antrenament și în misiunile pe care le veți îndeplini.”, a mai transmis președintele.

Totodată, vor fi prezenţi şi ministrul Apărării, Vasile Dîncu, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, a anunţat joi că se va deplasa duminică în România pentru a se întâlni cu militarii trimişi de Franţa în ţara noastră.

''Voi merge duminică în România pentru a-i vedea pe soldaţii noştri. (...) I-am desfăşurat pentru că datorăm asistenţă şi solidaritate unor ţări care aparţin Uniunii Europene, care aparţin Alianţei Atlantice şi care sunt cel mai aproape de acest conflict", a declarat ea, întrebată de postul Franceinfo.

Pe 1 martie, alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informa Ministerul Apărării Naţionale.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close