x close

Klaus Iohannis, o nouă ședință cu Executivul Orban: ce miniștri au fost convocați

06 Dec 2019   •   10:17
Klaus Iohannis, o nouă ședință cu Executivul Orban: ce miniștri au fost convocați

Preşedintele Klaus Iohannis continuă vineri seria întâlnirilor cu premierul Ludovic Orban şi cu membri ai Guvernului.

La întâlnirea programată vineri, la Palatul Cotroceni, participă premierul, împreună cu vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş.

Joi, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Muncii, Violeta Alexandru, Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Ulterior, şeful statului a precizat că a fost informat, în cadrul discuţiilor avute la Cotroceni, despre situaţia din ministerele respective, despre planurile acestora şi despre politicile publice pe care vor să le pună în practică.

"Am avut câteva discuţii de lucru foarte bune cu premierul şi cu miniştrii de linie. M-au informat despre situaţia găsită la ministerele lor, despre planurile pe care le au şi despre politicile publice pe care vor să le pună în practică. Şi vom continua seria discuţiilor", a declarat preşedintele.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că "este firesc" ca între preşedinte şi Guvern, "ambele ramuri ale puterii executive în stat", să existe un dialog permanent şi o colaborare.

"Ceea ce se întâmplă în relaţia dintre Guvern şi preşedinte reprezintă normalitatea. Este firesc ca între preşedinte şi Guvern, ambele ramuri ale puterii executive în stat, să existe un dialog permanent, să existe o colaborare, o coordonare a politicilor publice, a acţiunilor şi asta se întâmplă", a opinat Orban. 

Citește Și Ședință de guvern. Legea privind abilitarea Executivului de a emite ordonanţe, pe ordinea de zi

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Guvernul Orban ministri Klaus Iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati