Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis: ”Pandemia nu se poate încheia până când nu vom fi vaccinați într-un procent semnificativ”

Klaus Iohannis: ”Pandemia nu se poate încheia până când nu vom fi vaccinați într-un procent semnificativ”

de Adelina Miron    |    18 Mai 2021   •   17:33
Klaus Iohannis: ”Pandemia nu se poate încheia până când nu vom fi vaccinați într-un procent semnificativ”
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că vaccinarea ar trebui să continue, indiferent dacă numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 scade.

”Atrag atenția asupra unui potențial pericol. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate se poate ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este o falsă senzație de securitate.

Pandemia nu se poate încheia până când nu vom fi vaccinați într-un procent semnificativ, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Dragi români, nu ezitați să vă vaccinați.”, a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai pus accent pe faptul că campania de vaccinare în mediul rural nu merge la fel de bine ca în mediul urban și că trebuie găsite soluții pentru ca oamenii să vină în număr mai mare la vaccinare, inclusiv ca autoritățile locale „să meargă din poartă în poartă”. 

„De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice.

Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.

Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative.

Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor și deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu, scopul este, bineînțeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului”, a afirmat Klaus Iohannis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close