Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Iohannis la Summit-ul Social din Portugalia: "Uniunea Europeană şi India au tot mai multe în comun"

Preşedintele Iohannis la Summit-ul Social din Portugalia: "Uniunea Europeană şi India au tot mai multe în comun"

Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile, ci și structura socială, a spus, vineri, președintele Klaus Iohannis, care participă la Summit-ul Social desfăşurat în Portugalia.

Preşedintele Iohannis la Summit-ul Social din Portugalia: "Uniunea Europeană şi India au tot mai multe în comun"
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   17:01

Iohannis a declarat că, în contextul pandemiei de COVID, trebuie găsite "soluții europene" şi că sunt foarte multe domenii unde statele pot interveni împreună.

"Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile, ci afectează și structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniți și vrem să găsim soluții europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aș menționa poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educație, șanse egale, egalitatea de gen, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa”, a spus Iohannis.

Iohannis a evocat şi banii europeni pentru reconstrucția post-pandemie, pentru care România nu a reuşit încă să depună un Plan Național de Redresare şi Reziliență viabil şi acceptat de Comisia Europeană. Președintele a indicat domeniile prioritare:

"Educația, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și educația digitală, educația pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone”, a spus președintele.

Iohannis: Uniunea Europeană şi India au tot mai multe în comun

Sâmbătă este organizat un summit între Uniunea Europeană și India, care este important fiindcă Uniunea Europeană și India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, a consideră Klaus Iohannis.

"Ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia acum, în aceste zile și săptămâni, face victime multe în India. Și noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare și cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid”, a estimat președintele.

×
Subiecte în articol: PNRR Summit Social Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close