Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, prezent la Muzeul Naţional Brukenthal. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis, prezent la Muzeul Naţional Brukenthal. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis, prezent la Muzeul Naţional Brukenthal. Mesajul președintelui
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    25 Feb 2017   •   20:07

Puţine instituţii se pot mândri cu vârsta şi prestigiul Muzeului Naţional Brukenthal, care „este de două secole purtătorul unei excepţionale misiuni de responsabilitate socială”, a declarat sâmbătă, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare a muzeului.

„Puţine instituţii se pot mândri cu vârsta şi prestigiul Muzeului Naţional Brukenthal. El este de două secole purtătorul unei excepţionale misiuni de responsabilitate socială egalată doar de importanţa tezaurului său istoric şi artistic. Colecţiile sale, biblioteca ori expoziţiile permanente şi temporare sunt dovada rodului bogat al cunoaşterii umane, atunci când e fructificată prin educaţie şi amplificată de dialogul intercultural”, a spus şeful statului.

El a îndemnat conducerea muzeului să continue să pună în valoare patrimoniul muzeal.

„Folosesc acest prilej, domnule director general, pentru a vă îndemna ca împreună cu membrii Consiliului de Administraţie, şi cu sprijinul autorităţilor publice centrale şi locale, să continuaţi să puneţi în valoare, pentru uzul umanităţii, patrimoniul şi mesajul marelui dumneavoastră donator”, a afirmat Iohannis.

El a vorbit şi despre „patronul spiritual” al instituţiei de cultură. „Prin colecţiile pe care le-a pus la dispoziţia publicului încă din 1790, şi apoi prin dispoziţia sa testamentară, Samuel von Brukenthal a instituit un exemplu de viaţă bazat pe valorile iluminismului şi pe angajamentul pentru interesul public. Modelul său s-a dovedit unul de succes”, a subliniat şeful statului.

Iohannis a evidenţiat că, încă de la înfiinţare, muzeul „a jucat un rol important în educarea umanistă şi în dezvoltarea comunităţii sibiene şi transilvane”.

×
Subiecte în articol: muzeu Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close