Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la situația de securitate de la granița Ucrainei

Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la situația de securitate de la granița Ucrainei

Președintele țării a făcut primele comentarii cu privire la situația de securitate de la granița Ucrainei. Rusia a comasat acolo un număr impresionant de soldați.

Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la situația de securitate de la granița Ucrainei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   17:11

Șeful statului a avut miercuri, o noiembrie, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București. Acesta a avut loc cu ocazia încheierii în scurt timp a Președinției slovene a Consiliului UE.

În cadrul acestei reuniuni, Iohannis a abordat mai multe subiecte de interes. Între acestea au fost temele care se vor afla pe agenda viitorului Consiliu European din 16 decembrie 2021, precum pandemia de COVID-19, prețurile la energie și situația tensionată de la granița Uniunii Europene.

Președintele a vorbit atât despre criza migranților de la frontiera dintre Polonia și Belarus, cât și despre situația de securitate de la granița Ucrainei.

”Abordând situația de la granița Uniunii Europene, Președintele Klaus Iohannis a condamnat instrumentalizarea de către regimul din Belarus a migrației, situație care afectează mai multe state membre UE. Totodată, Președintele României a reiterat solidaritatea deplină a țării noastre cu statele membre afectate direct și a evidențiat importanța unui răspuns unitar la aceste amenințări,” a transmis Administrația Prezidențială.

”Președintele Klaus Iohannis a menționat că situația de securitate de la granița cu Ucraina rămâne preocupantă și că trebuie continuate eforturile pentru dezescaladarea situației, dar și pentru consolidarea apărării colective în cadrul NATO,” a adăugat.

”Cu referire la Summitul Parteneriatului Estic de săptămâna viitoare, Președintele României a evidențiat că este necesar să fie agreată o viziune strategică pe termen lung, care să fie axată pe solidaritate în fața provocărilor comune, pe proiecte concrete și pe sprijinirea eforturilor pentru realizarea reformelor în acele state partenere angajate deplin în integrarea europeană. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul puternic al României pentru parcursul european al Republicii Moldova,” se mai arată în comunicat .

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close