Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Eu voi decide cine va fi premier

Klaus Iohannis: Eu voi decide cine va fi premier

Klaus Iohannis: Eu voi decide cine va fi premier
16 Dec 2016   •   15:00

Președintele Klaus Iohannis a confirmat, vineri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că a avut o discuție cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, precizând că discuția a fost informală și a reiterat că el va fi cel care va numi viitorul premier al României.

”Am avut o discuție cu dl Tăriceanu, a fost informală, politică, și nu s-a referit la PNL. Nu mai detaliem ce a fost în continuare”, a spus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă vede posibil un alt guvern în afară de unul format din PSD și ALDE, Iohannis a răspuns că asta va spune la momentul potrivit când ”voi decide eu pe cine voi desemna prim-ministru”.

Iohannis a negat că discuţiile cu Tăriceanu ar fi vizat propunerea ca acesta să fie prim-ministru. "Nu am discutat aşa ceva, nici nu era cazul, premierul este după consultări", a afirmat preşedintele Iohannis.

El a fost întrebat dacă discuţia cu Tăriceanu a vizat realizarea unei coaliţii de dreapta după alegeri, Iohannis răspunzând: "Asta nu mai detaliem".

Întrebat şi dacă a mai avut întâlniri sau discuţii cu alţi lideri politici, şeful statului a replicat: "Asta nu o să vă spun"

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat vineri că au existat "numeroase încercări" pentru a convinge formaţiunea pe care o reprezintă să se ralieze unei "aşa-numite formule de centru-dreapta" şi a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close