Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Rovana Plumb și Sevil Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze. Faptul că PSD face scut în jurul lor nu e de bun augur

Klaus Iohannis: Rovana Plumb și Sevil Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze. Faptul că PSD face scut în jurul lor nu e de bun augur

Klaus Iohannis: Rovana Plumb și Sevil Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze. Faptul că PSD face scut în jurul lor nu e de bun augur
26 Sep 2017   •   19:49

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că nu e de bun augur faptul că PSD a decis să facă scut în jurul vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, arătând că cele două doamne ar fi trebuit să demisioneze.

"Persoanele urmarite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului", a afirmat Klaus Iohannis.

”Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimala, să demisioneze. A doua variantă acceptabilă era aceea să fie retrase. Faptul ca PSD face scut în jurul doamnelor nu e de bun augur”, a spus Klaus Iohannis. 

Iohannis a afirmat că nu se antepronunță în acest caz și nu cunoaște detalii din dosar, însă a subliniat că își dorește ca Guvernul României să nu fie supus unor suspiciuni.

"Cum vor privi românii şi partenerii noştri un Guvern unde două doamne care gestionează fonduri foarte consistente, este vorba de Ministerul Dezvoltării şi de Ministerul Fondurilor Europene, dacă aceste două doamne sunt suspectate de acţiuni penale? Nu este bună această evoluţie. Este păcat că PSD nu a înţeles nimic din repetatele mele apeluri pentru întărirea statului de drept şi avertizez că această cale cu siguranţă nu este cea bună", a declarat Iohannis. (...) Ar trebui să devină normalitate ca persoane urmarite penal, judecate sau condamnate să nu fie în conducerea statului sau în guvern", a mai spus Iohannis, arătând că PSD nu a înțeles nimic din apelurile pe care le-a făcut în trecut, în cazuri similare.

„Avertizez că această cale nu este cea bună!”, a mai spus Iohannis.

×
Parteneri
Horoscop 1-15 octombrie, cu Cristina Demetrescu. Atenţie la eclipsă!
x close