Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea lui Klaus Iohannis pentru Francois Hollande, după atentatele de la Paris

Scrisoarea lui Klaus Iohannis pentru Francois Hollande, după atentatele de la Paris

Scrisoarea lui Klaus Iohannis pentru Francois Hollande, după atentatele de la Paris
Sursa foto: Foto:presidency.ro
16 Noi 2015   •   19:02
Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis omologului său francez, Francois Hollande, o scrisoare pentru a-şi exprima regretul profund faţă de atentatul terorist de vineri seara care a avut loc la Paris, catalogând atentatele drept "acte de laşitate demne de dispreţ".

"Am aflat cu profundă tristeţe de seria de atentate care au avut loc în seara de 13 noiembrie la Paris şi care au făcut numeroase victime. Doresc să vă adresez în numele meu şi în numele României condoleanţele mele şi vă rog să le transmiteţi familiilor îndoliate", i-a transmis Iohannis preşedintelui francez, Francois Hololande, printr-o scrisoare publicată pe site-ul Ambasadei Franţei.
 
Totodată, Iohannis a subliniat în scrisoare că "România condamnă drastic aceste acte de laşitate demne de dispreţ",  adăugând că în aceste momente dificile pentru poporul francez România este mai mult ca niciodată alături de Franţa, fiind hotărâtă să îşi intensifice cooperarea cu această ţară pentru a lupta împotriva "flagelului terorismului".
 
Preşedintele României a precizat în noaptea atentatelor că "atacurile barbare" care au avut loc la Paris arată că întreaga comunitate internaţională trebuie să arate şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii.

"Am primit cu durere şi consternare ştirea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris şi au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu naţiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională: să arătăm şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi şi să-i aibă în grijă pe cei răniţi!", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.
 
Totodată, preşedintele României şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu naţiunea franceză într-un mesaj oficial. "Am primit cu durere şi consternare ştirea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris şi au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu naţiunea franceză şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Aceste atacuri barbare, care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională: să arătăm şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi şi să-i aibă în grijă pe cei răniţi!, a anunţat Iohannis într-un mesaj postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close