Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, discurs la împlinirea a 115 ani de existență a Ambulanței Române: ”Duceți permanent o luptă epuizantă contracronometru”

Klaus Iohannis, discurs la împlinirea a 115 ani de existență a Ambulanței Române: ”Duceți permanent o luptă epuizantă contracronometru”

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs la Palatul Controceni cu ocazia împlinirii a 115 ani de la înființarea Ambulanței Române. Klaus Iohannis a felicitat personalul medical ambulanțier pentru ”sacrificiile pe care le face zi de zi”.

Klaus Iohannis, discurs la împlinirea a 115 ani de existență a Ambulanței Române: ”Duceți permanent o luptă epuizantă contracronometru”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    28 Iul 2021   •   20:34

42 de medici și asistenți medicali au fost decorați miercuri, cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței, de către Președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că distincțiile oferite miercuri reprezintă recunoașterea statului român pentru sacrificiile pe care le depun în activitatea lor, pentru valorile fundamentale care le ghidează vocația și pentru modelele de urmat pe care le întruchipează.

„Ma bucur să fim împreună aici la Palatul Cotroceni pentru a celebra 115 ani de existență a Ambulanței Române. Această întâlnire cu dumneavoastră este emoționantă pentru că 28 iulie, ziua care vă este dedicată, stă sub semnul onorării sacrificiilor pe care le faceți zi de zi. Uneori obosiți, după perioade foarte grele, lăsându-vă acasă familiile, care cu siguranță au nevoie de prezența și sprijinul dumneavoastră, sunteți gata mereu să salvați oameni. Sunteți cei care duceți permanent o luptă epuizantă contra cronometru care, de cele mai multe ori, face diferența între viață și moarte. 

Distincțiile oferite astăzi reprezintă recunoașterea statului român pentru toate aceste sacrificii, pentru valorile fundamentale care vă ghidează vocația, și pentru modelele de urmat pe care le întruchipați.

Și pentru că acest platou nu poate cuprinde pe toți aceia către care ne îndreptăm prețuirea astăzi, vă rog să acceptați recunoștința oferită și în numele colegelor și colegilor dumneavoastră de breaslă.

Însemnătatea zilei de astăzi este cu atât mai mare cu cât în ultimul an și jumătate eforturile dumneavoastră, ale întregului personal medical și ale tuturor celor aflați în linia întâi au fost intensificate la maximum în contextul actual al pandemiei.

Acum 18 luni, nimeni nu era pregătit pentru teribila perioadă care a urmat și pentru criza sanitară fără precedent. În ciuda acestor provocări și deși sunteți în prima linie, mereu expuși riscului de infectare, dumneavoastră, personalul din serviciile de ambulanță, v-ați făcut datoria cu profesionalism, cu dăruire și, cel mai important, cu grijă și dragoste față de oamenii aflați în suferință. În tot acest timp, ați reprezentat avanpostul în lupta cu virusul, fiind primii în contact cu pacienții COVID-19. Dumneavoastră, salvatorii noștri, meritați respectul nostru!

Mulți dintre colegele și colegii dumneavoastră și-au pierdut viața în aceste circumstanțe teribile, făcându-și cu devotament datoria față de cetățenii noștri, și lor le omagiem astăzi amintirea.

Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față. 

Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate. 

Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare.

Această perioadă ne-a arătat, o dată în plus, și nenumăratele hibe și probleme ale sistemului nostru de sănătate. Avem acum ocazia să ne gândim la șansa reconstrucției și reafirm, astfel, preocuparea mea pentru găsirea celor mai bune soluții de reformare a domeniului sănătății, unul dintre cele mai greu încercate în această perioadă dramatică.

O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. 

Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva! 

Este important să conștientizăm ce oameni incredibili sunt cei care acționează, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Este deopotrivă necesar să ne amintim să fim solidari în fața pandemiei și să mergem mai departe împreună. 

Mă înclin cu recunoștință în fața dumneavoastră și vă încurajez să continuați în această nobilă misiune! 

Vă urez succes și multă sănătate!”, a transmis Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: ambulanta Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care toţi românii își vor primi pensiile recalculate
x close