Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis le-a dat ultimatum liberalilor. Ce le-a cerut președintele

Klaus Iohannis le-a dat ultimatum liberalilor. Ce le-a cerut președintele

Sunt tensiuni tot mai mari în rândul liberalilor, care, deși au decis varianta premierului prin rotație, încep să dea înapoi sub presiunea alegătorilor. Șeful statului vrea însă ca până săptămâna următoare să aibă un premier și un guvern.

Klaus Iohannis le-a dat ultimatum liberalilor. Ce le-a cerut președintele
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    17 Noi 2021   •   10:41

Ședința de aseară s-a lăsat cu țipete si vorbe dure după ce Florin Citu a anunțat din nou ca ține cu dinții de funcția de premier si va fi singura nominalizare a PNL in ciuda faptului ca PSD a anunțat clar ca nu l-ar vota sub nicio formă.

În ședința de aseară, liberarii au încercat să discute despre o posibilă flexibilizare a numelui premierului. Emil Boc a fost cel care a venit cu o astfel de propunere, care, de altfel, nu a fost votată. 

Pe de altă, Florin Cîțu a ținut cu dinții ce această funcție și a susținut că el este cea mai bună propunere. Așadar, cel mai probabil, PNL va veni în fața președintelui cu propunerea ca Florin Cîțu să fie premier. 

De această dată, social democrații sunt cei care nu și-l doresc pe Florin Cîțu la conducerea Guvernului.

Mai mult decât atât, liberalii au decis în ședința de aseară acea funcție rotativă atât pentru funcția de premier, cât și pentru cel de secretar general. Astfel încât, în momentul în care premierul este de la PNL, secretarul general să vină din partea PSD și invers, iar Partidul Național Liberal să fie prima formațiune care propune premierul. 

Urmează acum noi discuții cu PSD pentru a se stabilii dacă şi social-democrații sunt de acord ca primul premier să fie de la PNL şi nu de la PSD aşa cum se vorbea până acum.

Surse Antena 3 susțin însă că președintele Klaus Iohannis ar fi dat deja un ultimatum liberalilor. Șeful statului vrea ca până săptămâna viitoare negocierile cu PSD să fie finalizate și să se vină cu un Guvern deplin.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PSD PNL negocieri Klaus Iohannis
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close