Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis: Uniunea Europeană e într-o situație complicată

Klaus Iohannis: Uniunea Europeană e într-o situație complicată

17 Noi 2016   •   16:31
Klaus Iohannis: Uniunea Europeană e într-o situație complicată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că UE e într-o situaţie complicată şi că preocuparea sa e să găsească cele mai bune soluţii pentru ţară. 

'În ultimii doi ani, chestiunile legate de UE au fost chestiuni asupra cărora m-am aplecat foarte mult. UE e într-o situaţie complicată şi cu toţi trebuie să găsim soluţii. Ambiţia mea e să găsesc pentru România cele mai bune soluţii', a menţionat Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la dezbaterea ,,Uniunea Europeană între dezintegrare şi reformare. Contribuţia României la consolidarea construcţiei europene', organizată la Cluj-Napoca de Grupului de reflecţie şi analiză internaţională CITADEL, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. 

Dezbaterea, la care a participat şi rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop, s-a concentrat pe analiza problemelor actuale cu care se confruntă UE şi pe prezentarea viziunii României privind reformarea proiectului european. 

Dezbaterea a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Studenţilor, marcată pe 17 noiembrie, începând cu anul 1941, printr-o decizie a Consiliului Internaţional al Studenţilor, organizat la Londra, pentru a comemora demonstraţiile din 1939, desfăşurate la Universitatea din Praga, împotriva ocupaţiei germane asupra Cehoslovaciei. 

Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL a fost înfiinţat în anul 2013, ca iniţiativă a unor tineri specialişti în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale, studii europene, studii americane, studii culturale şi economie internaţională din cadrul Facultăţii de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close