Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, discuție cu privire la sancțiunile aplicate Rusiei

Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, discuție cu privire la sancțiunile aplicate Rusiei

Președintele României, Klaus Iohannis, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au avut o discuție referitoare la pachetul de sancțiuni imediate ce urmează să fie aplicate Rusiei, fiind acuzată de încălcări grave ale dreptului internațional.

Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, discuție cu privire la sancțiunile aplicate Rusiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Feb 2022   •   16:44

 ”Am avut un apel consecvent cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situației de securitate în regiunea Mării Negre”, a scris pe Twitter Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a vorbit marți și cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei. Președintele României a transmis că țara noastră condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente.

Iohannis a transmis că acest lucru reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. ”Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis acesta, potrivit Mediafax.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete privind recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice. Putin s-a întâlnit cu liderii DPR și LPR, Denis Pushilin și Leonid Pasechnik, și a semnat cu ei tratatele de prietenie, cooperare și ajutor reciproc dintre Rusia și ambele republici, sfidând acordurile internaționale. Ulterior a trimis forțe militare sub pretextul ”menținerii păcii”.

 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close