Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 17. Ce răspuns ar putea primi Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 17. Ce răspuns ar putea primi Viorica Dăncilă

 Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 17. Ce răspuns ar putea primi Viorica Dăncilă
12 Sep 2019   •   12:23

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi la ora 17 o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele ar putea răspunde solicitărilor premierului Dăncilă de numire în funcții a șase noi miniștri pe posturile vacante din Guvern, trei dintre aceștia fiind de la ALDE, dar contestați de șeful formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

Este vorba despre Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului, Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei, Alexandru Băișanu (ALDE) - Relația cu Parlamentul, respectiv Camelia Gavrilă - Ministerul Educației și Dan Chirilă - Ministerul de Interne și Dan Matei - vicepremier pentru probleme economice, sunt propunerile premierului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în ședința de guvern de joi că respinge abordarea președintelui, subliniind că cetățenii au de suferit din cauza jocului electoral inițial la nivel prezidențial. 

Premierul i-a mai transmis președintelui că speră ca de această dată să nu blocheze propunerile.

„Fac încă o dată apel către preşedintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice şi să renunţe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcţionarea instituţiilor statului”, a menţionat aceasta. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close