Antena 3 CNN Actualitate Klaus și Carmen Iohannis s-ar putea folosi de un tertip astfel încât să refuze să dea declaraţii în faţa anchetatorilor

Klaus și Carmen Iohannis s-ar putea folosi de un tertip astfel încât să refuze să dea declaraţii în faţa anchetatorilor

Klaus și Carmen Iohannis s-ar putea folosi de un tertip astfel încât să refuze să dea declaraţii în faţa anchetatorilor
de S.T.    |    07 Aug 2018   •   15:47

Klaus Iohannis şi soţia sa ar putea fi chemaţi la Parchetul General pentru a da declaraţii în dosarul privind casele preşedintelui.

Procurorii vor cere toate documentele de care au nevoie în această anchetă, inclusiv decizii date de judecători şi soluţii date de procurori în alte cazuri în care au fost verificate chestiuni legate de modul în care preşedintele şi-a dobândit casele.

Cu toate astea, preşedintele şi soţia s-ar putea folosi de un tertip astfel încât să refuze să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Încep audierile în dosarul chiriei încasate de familia Iohannis de pe urma imobilului din Sibiu, obţinut ilegal în instanţă.

Dosarul a fost deschis în urma sesizării jurnaliştilor de la Lumea Justiţiei, iar surse din Parchetul General spun că în perioada următoare procurorii vor începe audierile.

Klaus Iohannis nu poate fi chemat însă decât ca martor, iar Carmen Iohannis ar putea fi citată să aducă explicaţii.

Carmen Iohannis nu beneficiază de niciun fel de imunitate în lipsa unei calități oficiale, dar cei doi pot refuza să dea declarații având în vedere că sunt soți.

Plângerea a fost depusă la DNA, însă dosarul a fost trimis la Parchetul din Alba Iulia ca ulterior să fie trimis la Parchetul General.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close