Antena 3 CNN Actualitate KLM: Pasagerii români care călătoresc în Olanda nu trebuie să stea în izolare la domiciliu!

KLM: Pasagerii români care călătoresc în Olanda nu trebuie să stea în izolare la domiciliu!

Compania aeriană KLM Royal Dutch Airlines le transmite cetățenilor români care vor să călătorească în Olanda că în acest moment nu există obligativitatea fermă a măsurii izolării la domiciliu. Precizarea companiei KLM vine după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora s-ar impune izolarea timp de 14 zile pentru persoanele (cetăţeni străini sau olandezi) care sosesc în Olanda din România.

KLM: Pasagerii români care călătoresc în Olanda nu trebuie să stea în izolare la domiciliu!
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    10 Iul 2020   •   22:00

Potrivit declaraţiilor autorităţilor olandeze, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 confirmate din România, persoanelor care întră în Regatul Ţărilor de Jos şi au ca punct de plecare România (terestru sau aerian), li se recomandă şi nu li se impune intrarea în izolare, potrivit Adevărul.

Zborurile KLM pe ruta Bucureşti – Amsterdam se desfăşoară normal în acest moment, precizează companie. Începând din 8 iulie KLM operează un zbor zilnic ce conectează aeroportul internaţional Henri Coandă - Bucureşti de aeroportul internaţional Schiphol - Amsterdam. Pasagerii cu zboruri în conexiune şi care tranzitează aeroportul Amsterdam Schiphol nu sunt afectaţi de aceste măsuri.

Cât de riscant este să zbori pe timpul pandemiei de coronavirus

Zborul cu avionul poate crește riscul expunerii la coronavirus, însă poți urma câțiva pași pentru a preveni o posibilă infecție. Companiile aeriene au luat și ele măsuri de prevenție pentru a proteja atât călătorii cât și angajații.

Călătoriile cu avionul însemnă ore întregi petrecute în aeroport, statul la cozi de securitate și folosirea unor scaune foarte apropiate. Toate aceste lucruri te împing către un contact foarte apropiat cu alte persoane, lucru care ar trebui evitat pe perioada pandemiei. Pe măsură ce industria aeriană își revine, avioanele devin din ce în ce mai aglomerate, ceea ce însemnă că distanțarea socială este din ce în ce mai greu de respectat, scrie AP News.  

Virușii nu se răspândesc atât de ușor în avion! Explicația specialiștilor

Partea bună este că odată ce ai ajuns în avion, virușii și germenii nu se răspândesc atât de repede precum ai crede, datorită modului de circulație a aerului, spune Centru de Control și Prevenție din Statele Unite. Companiile aeriene dezinfectează riguros suprafețe atinse în mod constant de pasageri, deci riscul de a te infecta este cu mult redus.

Unele companii aeriene, precum Delta și Southwest blocheză scaunul din mijloc sau limitează capacitatea, pentru a preveni o posibilă transmitere. Chiar și în aceste cazuri însă, distanțarea socială recomandată este imposibil de păstrat, motiv pentru care pasagerii trebuie să respecte câteva reguli simple.

Măsurile de prevenție necesare! Nu plecați de acasă fără aceste lucruri

Toți pasagerii trebuie să poarte măști de protecție, iar la zborurile lungi aceasta trebuie schimbată la 4 ore. Gelul dezinfectant nu trebuie să lipsească și ar trebui utilizat de ficare dată după ce atingi o suprafață din avion.

 

×
Subiecte în articol: Olanda
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close